Logga in

Södermalm

För dig som vill hitta förstahandskontrakt i Södermalm, men som saknar kötid från bostadskön, är FixaKontraktet.se ett bra verktyg. Våra medlemmar får hjälp att hitta lägenheter i Södermalm och i andra delar i och omkring Stockholm.

Södermalm är Stockholms största stadsdel och gränsar mot Skanstull i söder och Slussen i norr. Södermalm är inte i egentlig mening en ö, eftersom vattnet vid Hammarbyslussen inte passerar fritt. Fram till Vikingatiden var Södermalm en ö, men i takt med landhöjningen sammanväxte Södermalm med land i söder.

Söder, som stadsdelen ofta benämns, har ett rikt kulturliv med många restauranger och små nischade butiker, som tillsammans ger Söder dess speciella prägel. Smala gränder med kullerstenar och gamla hus blandas med modern arkitektur och grönområden.

Såväl den gröna som den röda tunnelbanelinjen går genom Södermalm och möts vid t-banestationen Slussen, som är ett nav i Stockholms kollektivtrafik. Den gröna linjen går sedan vidare rakt söderut och trafikerar hållplatserna Medborgarplatsen och Skanstull, medan den röda stannar vid Mariatorget, Zinkensdamm och Hornstull.

För dig som vill flytta hit finns både hyresrätter och bostadsrätter. När det gäller hyresrätter kan FixaKontraktet.se hjälpa dig som saknar tillräckligt lång kötid i bostadskön att hitta lägenheter där snabbhet med att anmäla intresse är viktigare än hur många år du har stått i bostadskön.